Swiffit2 home icon

Lenke til fil

i meny eller som alternativ lesmer

Av og til ønsker vi å lenke til vedlagte dokumenter enten på forsiden eller som en del av en artikkel. Dette gjør du enkelt ved å følge denne oppskriften. Oppskriften er for Firefox brukere. Andre nettlesere kan variere smått i funksjoner.

Alternativ les mer:

Som alternativ les mer legger du til filen i artikkelen som resource > file.  (ingen tekst FCK og ingen intern eller ekstern lenker må være knyttet til dokumentet for at dette skal funke.)

Alternativ Lenke i FCK eller menyer

1. Først må du laste opp filen:

Resorces i hovedmenyen tar deg videre til valget mellom bilde eller fil. Klikk "File" for å gå videre til listen over filer som er opplastet, om du ikke har lastet opp noen filer vil denne listen være tom. last opp filen din ved å klikke [Upload new].

Under ”Upload new” klikker du [browse] for å finne den fysiske filen på din maskin eller ditt nettverk. Når du har funnet filen, markerer du den og klikker open.

Når dette er gjort må du fylle ut de feltene som er markert med en farge. Du kan også legge til tilleggsinformasjon som beskrivelser og copyright-informasjon etc. Klikk [save] så vil filen bli lastet opp på serveren og være tilgjengelig til bruk på siden din.

2. Kopier filens URL (Internett adresse)

Gå til Resorces > Files for å få listen over filer som er lastet opp. (Om du har fulgt meg så langt er du alt der)

I firefox: Høyreklikk på filnavnet og velg "Kopier mål lenke" eller "Copy link location". Da ligger lenker på din utklippstavle.

3. Legg inn filen som extern lenke.

Det finnes flere steder du kan legge inn lenken.

  • Som menypunkt går du til menues > [edit] > add items > add new >.
  • Som lenke i artikkel markere du teksten og velge "sett inn/rediger lenke" .

I alle tilfeller Høyreklikker du i URL feltet og velg "lim inn". Fjern så unødige adressevisninger som rot adressen. I mitt tilfelle får jeg http://www.swfit.com/resources/47/files/1/swfit2_manual.pdf

DVS Min rotadresse er http://www.swfit.com. Derfor fjerner jeg den slik at kun /resources/47/files/1/swfit2_manual.pdf er igjen. Dette er fordi at dersom siden din har flere alias sider, eller test domener, er dette viktig for å ikke bytte adresse plasseringen. Denne siden f.eks har flere som www.swfit.com og www.swiffit.com.

Husk å alltid startet URL'er fra siden din med "/". Dette er viktig.

Publisert: 25.06.09 15:24 Bookmark and Share